Skip to main content

LSV: Statut više ne zaslužuje pažnju

Autonomija 15. јул 2009.
< 1 min čitanja

lsv.jpg– Nadam se da će koalicija na republičkom nivou naći zajednički stav o ključnim pitanjima, poput zakona o nadležnostima AP Vojvodine i regionalizaciji Srbije – rekao je juče, na proslavi 19. rođendana lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. – U suprotnom, moraće da se menja Ustav, koji će morati da bude izrađen u potpunosti po normativima EU. A to znači da će morati da bude duboko decentralizujući i demokratizujući.
Čanak je istakao da je sudbina predloga statuta APV za njegovu stranku nevažno pitanje i da više nije vredna reči. Kako je istakao, bilo koji akt koji se može promeniti prostom većinom u Skupštini Srbije, a tiče se položaja Vojvodine, ne zaslužuje pažnju.
Govoreći o radu LSV-a, Čanak je rekao da nije očekivao da će Liga morati ovako dugo da se bavi politikom.
– No, Liga tek sada dobija svoj pun smisao. Od antiratnog pokreta došli smo u poziciju da, kao najveća regionalna stranka u Srbiji, moramo da nosimo barjak regionalizacije. Ova stranka se može ponositi onim što je učinila za 19 godina, ali bi trebalo da se zapita i da li je u tom periodu mogla da učini više – istakao je Čanak.
Proslavi rođendana LSV-a prisustvovali su brojni gosti, među kojima i predsednik SDU-a Žarko Korać, šef poslaničkog kluba ZEV-a u Skupštini Vojvodine Dragoslav Petrović, lider SDP-a Rasim Ljajić. Proslava je održana na Salašu 137 pored Novog Sada.
(Dnevnik)