Skip to main content

Ivan Dević: Investitori nemaju razloga za brigu

Info 02. окт 2008.
< 1 min čitanja

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina za privredu Ivan Dević izjavio je danas da Zrenjanin već trpi posledice „medijske hajke“ na gradonačelnika Gorana Kneževića. Dević naglašava da su tokom jučerašnjeg dana trebalo biti potpisani ugovori sa još dva investitora, ali je to odloženo zbog vesti o hapšenju gardonačelnika koje su u tad stigle. „Investitori su juče u 12.00 časova došli u Direkciju za gradnju i uređenje grada, međutim, u tom trenutku počele su da pristižu informacije u vezi Kneževića, pa su oni poneli ugovore sa sobom i rekli da će se javiti“, kaže Dević.
On je kazao da je većina investitora koji već rade u Zrenjaninu i onih koji su imali nameru da ovde započnu proizvodnju uznemirena dešavanjima i, kako kaže, hajkom koja se nakon toga stvorila, ali da svi oni nemaju razloga za brigu. „Velika je greška što zvaničnih informacija iz policije i organa gonjenja nema, a već je stvorena pogrešna slika o onome što je tokom poslednje tri godine urađeno u Zrenjaninu“, rekao je Dević.
Pomoćnik gradonačelnika za privredu podsetio je da je prvi ugovor sa stranim investitorom potpisan aprila 2006. godine i da od tada Zrenjanin ima 53 potpisana ugovora sa domaćim i stranim investitorima. „Od tada su potpisana 24 ugovora o grinfild investicijama u vrednosti od 306 miliona evra. Ukupno, ako se uzmu u obzir i investirotri koji rade u već postojećim kapacitetima, Zrenjanin od tada ima 53 investitora, a vrednost ukupnih ulaganja je oko 510 miliona evra“, rekao je Dević. On je ukazao i na to da je, prema poslednjim podacima, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu trenutno 12.000 lica, što je 4.000 manje u odnosu na protekli period.

(Beta)