Skip to main content

Pastor:Hapšenje Kneževića uticaće na buduće investicije

Info 02. окт 2008.
< 1 min čitanja

Vojvođanski sekretar za privredu Ištvan Pastor izjavio je danas da se hapšenje gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića neće odraziti na započete investicije u tom gradu, ali hoće na one koji planiraju da investiraju. „Reakcije na hapšenje od investitora do sada nisam dobio. Verovatno će se započete investicije u Zrenjaninu nastaviti, ali će oni koji planiraju da ulažu u Zrenjanin izvući deblji kraj, jer će se u gradu stvoriti bezvazdušni prostor“, rekao je Pastor na konferenciji za novinare u Novom Sadu.
On je ocenio da hapšenje Kneževića i njegovih najbližih saradnika nije dobro ni za Zrenjanin, ni za Vojvodinu, ali da to svakako ne znači da se prilikom poslovanja može raditi sve i svašta. „Lično me je vest o hapšenju Kneževića strahovito iznenadila i u velikoj meri rastužila, jer mi je Knežević godinama drag čovek i prijatelj. Ne mogu da shvatim šta se zaista desilo, ali će istraga, verovatno, to odgonetnuti“, rekao je Pastor.
Knežević je uhapšen juče sa još deset osoba, među kojima su i gradski funkcioneri i funkcioneri Demokratske stranke. Njima se na teret stavlja zločinačko udruživanje, davanje i primanje mita i zloupotreba službenog položaja. Lokalna samouprava u Zrenjaninu je od 2006. sklopila sa stranim investitorima više od 20 ugovora o takozvanim „grinfild“ investicijama, vredne oko 400 miliona evra. Za te namere Gradska uprava je infrastrukturno osposobila tri industrijske zone, a nekoliko novih ugovora sa investitorima potpisano je nedavno.

(Beta)