Skip to main content

Glavni odbor jednoglasno podržao kandidaturu Nenada Čanka

Autonomija 05. дец 2008.
< 1 min čitanja

Nenad ČanakGlavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) jednoglasno je podržao kandidaturu Nenada Čanka za predsednika stranke, saopštila je danas LSV.
Kandidatura Nenada Čanka, koji je i sadašnji predsednik partije, trebalo bi da bude usvojena na vanrednom kongresu LSV 13. i 14. decembra u Novom Sadu.
Glavni odbor podržao je i kandidature Nade Lazić, Aleksandra Jovanovića i Aleksandra Martona za potpredsednike stranke.
Kako je navedeno, Glavni odbor usvojio je i predloge novog statuta i programa stranke, koji bi trebalo da budu usvojeni na vanrednom kongresu partije.
Lider LSV Nenad Čanak je na sednici Glavnog odbora upozorio da će 2009. godina biti izuzetno teška, kao i da stranka mora da se za to pripremi, ističe se u saopštenju.
Predstojeći kongres LSV bi, prema Čankovim rečim, trebalo da da odgovor na pitanje kojim putem će stranka da ide u budućnosti.
„Pred sobom imamo strateško pozicioniranje Vojvodine u Srbiji, to jest strateško pozicioniranje Srbije unutar Evrope. Moramo najzad napraviti program koji će izdrzati test vremena, ali se ne mozemo odreći naših postulata: zakonodavna, sudska i izvršna vlast, izvorni prihodi i pravo na vlasništvo“, rekao je Čanak.

(Beta)