Skip to main content

Festival Filmski front u Novom Sadu

Autonomija 11. дец 2008.
< 1 min čitanja

Festival malih i nezavisnih produkcija „Filmski front 2008“ biće održan od 17. do 20. decembra na više lokacija u gradu, u organizaciji Kino kluba „Novi Sad“ i Studentskog kulturnog centra, najavio je danas Goran Filipaš iz Kino kluba.
Filipaš je na konferenciji za novinare rekao da se festival pod imenom „Filmski fornt“ održava četvrti put, ali da on, pod različitim nazivima, traje još od 2001. godine.
Prema njegovim rečima, takmičarski program festivala je prethodnih godina organizovan u Kulturnom centru Novog Sada, ali zbog njegove rekonstrukcije, ove godine festival je izmešten u Studio „M“.
„Ovogodišnja selekcija je odlična, i smatramo da će polovina našeg programa biti prikazana u Roterdamu, na „kratkom metru“, rekao je on.
Filipaš je istakao da je bazična ideja bila da se „Front“ smesti između Kratkog metra u Beogradu i starog subotičkog festivala kratkog filma, odnosno lou badžet filma, ali se on pomera ka ozbiljnijim radovima.
„Očekuje se veliki broj gostiju iz inostranstva, čak i iz Nigerije, a značaj festivala ogleda se i u mogućnosti dogovora u vezi sa koprodukcijama“, rekao je on.
Takmičarski program startuje 18. decembra, a završava se dodelom nagrada, dva dana kasnije. Projekcije će biti održavane u Studiju „M“, sa početkom u 20 sati, uz besplatan ulaz, a više informacija o filmovima može se naći na sajtu Filmskog fronta (www.kinoklub.org).
Prateći program festivala odvijaće se u Omladinskom klubu „CK13“, gde će nastupati bendovi i di džejevi nakon projekcija filmova.

(Beta)