Skip to main content

Pastor iznenađen hapšenjem direktora Voda Vojvodine

Autonomija 11. дец 2008.
< 1 min čitanja

Potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da je iznenađen hapšenjem direktora preduzeća „Vode Vojvodine“ Branislava Radanovića i da nema poseban komentar.
„Ovakve vesti čovek uvek doživi sa velikom dozom iznenađenja. Poseban komentar nemam i mislim da je potrebno sačekati da se vidi šta se tu zapravo dešavalo i šta predstavlja problem“, rekao je Pastor za agenciju Beta.
Potpredsednik vojvođanske vlade je ocenio da je „strašno kada se takve stvari dešavaju, jer to sveukupno loše utiče na ljude koji se bave javnim funkcijama“.
„Na sreću ili na žalost, Pokrajina nema iskustva u ovakvim slučajevima, tako da ćemo na ovom sticati praksu. Mislim da će se ovde morati tražiti rešenje u smislu imenovanja vršioca dužnosti direktora, a pitanje je samo momenat kada će to uslediti“, rekao je Pastor.
Prema njegovim rečima, u ovom momentu je najvažnije da tako značajan sistem, kao što su „Vode Vojvodine“, ne trpe zbog ovog događaja, naročito ako se ima na umu da je u fazi pripajanje svih vodoprivrednih preduzeha „Vodama Vojvodine“.
„To će biti mega firma što se tiče razuđenosti, veličine, društvenog kapitala i ukupnog potencijala. Ako bi se mogao tražiti najnepovoljniji momenat za hapšenje direktora, to je upravo ovaj momenat“, ocenio je Pastor.
Branislav Radanović i direktor zrenjaninske Hale sportova u izgradnji Zoran Stojačić uhapšeni su u okviru istrage o malverzacijama u Zrenjaninu, potvrđeno je danas agenciji Beta u MUP-u.
Oni su privedeni u okviru istrage o ranije uhapšenom gradonačelniku Zrenjanina Goranu Kneževiću.

(Beta)