Skip to main content

Dulić: Statut u Skupštini do kraja marta

Autonomija 04. mar 2009.
< 1 min čitanja

oliver-dulic.jpgMinistar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da bi Statut Vojvodine i prateći zakon o prenošenju nadležnosti trebalo da se nađu pred poslanicima Skupštine Srbije do kraja marta.
“Pokrajinska skupština će da izvrši pravnotehničku redakciju. Statut je u skladu sa Ustavom i začepiće usta svima koji u nedostatku tema i nesposobnosti da kreiraju nova rešenja i ponude programe za budućnost neprestano plaše građane izmišljajući neprijatelje i potom se boreći protiv njih”, rekao je Dulić u intervjuu za današnje izdanje lista “Politika”.
Dulić je kazao da se polazne osnove Statuta neće menjati, već će se kroz pravnotehničku redakciju definisati stvari koje su u međuvremenu dogovarane između ministarstva i pokrajinskih sekretarijata.
On je istakao da nije istina da je Statutom predviđeno da Vojvodina ima sudsku i zakonodavnu vlast, kao i da se o tome nije razmišljalo.
Upitan kolike probleme stvara Nenad Čanak koji pominje rešenja iz Ustava iz 1974, Dulić je odgovorio da može da se kaže da i sa jedne i druge strane “postoje pajaci koji pokušavaju da iskoriste priliku da na neki način plaše građane”.
“U suštini oni hrane jedni druge”, kazao je Dulić.
(Beta)