Skip to main content

Dulić: Nema nesaglasnosti o zakonu o nadležnostima Vojvodine

Autonomija 27. feb 2009.
2 min čitanja

oliver-dulic.jpg– U ovom trenutku u Vladi Srbije ne postoji nijedna naznaka bilo kakve nesaglasnosti o zakonu o nadležnostima Vojvodine. Okvir je veoma jasan. Mi stojimo na stanovištu da će verovatno sve one promene koje spadaju u pravno-tehničku redakciju odluke Skupštine Vojvodine biti pred poslanicima vrlo brzo. Dobro je da i omnibus-zakon bude zajedno s njima. Koliko imam informacija, pregovori o prenosu nadležnosti između pokrajinskih sekretara i ministara idu veoma dobro i ovaj posao biće završen što je pre moguće – izjavio je ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, odgovarajući na „Dnevnikovo“ pitanje šta se dešava sa zakonom o nadležnostima Vojvodine.
On je dodao da se stvorila nepotrebna politička rasprava i debata u medijima, koja je „pre svega ohrabrena i podsticana od onih političkih stranaka koje očigledno ne znaju kako drugačije da popune politički prostor, osim plašenjem građana“. Na naše pitanje da li je tačna informacija da je u radnoj grupi Vlade za izradu zakona o nadležnostima i usaglašavanje statuta s njim došlo do zamene ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića (DS) i da je u njoj sada ministarka pravde Snežana Malović (DS), Dulić je demantovao plasiranu vest. On, naime, tvrdi da nema zamene i da ne postoji ni takva radna grupa Vlade Srbije, u kojoj su, po plasiranim informacijama, ministarka za NIP Verica Kalanović (G17 plus) i ministar obrazovanja Žarko Obradović (SPS).
– Da vam objasnim kako ceo sistem funkcioniše. Svaki pokrajinski sekretar jer razgovarao o prenosu nadležnosti s odgovarajućim ministrom na republičkom nivou. Dakle, pokrajinski sekretar za urbanizam i pokrajinski sekretar za životnu sredinu su razgovarali sa mnom kao ministrom i mojim timom o prenošenju nadležnosti. Slični pregovori su trajali sa svim drugim ministarstvima, gde su definisane nadležnosti koje će pokrajinska administracija ubuduće preuzimati. I taj zakon će, na predlog Vlade, ići u skupštinsku raspravu zajedno s predlogom statuta Vojvodine – zaključio je ministar Dulić.
(Dnevnik)