Skip to main content

DSS pozvao Pajtića da podnese ostavku

Autonomija 20. jul 2009.
2 min čitanja

bojan-pajtic.jpgPokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) pozvao je danas predsednika Izvršnog veća Vojvodine Bojana Pajtića da podnese ostavku pošto za prvih godinu dana rada pokrajinske vlade nije ispunio brojna obećanja data na početku mandata.
“Jedino što možete da uradite je da podnesete ostavku i građanima na izborima omogućite da izaberu vlast koja će voditi realnu politiku i koja im naredne tri godine neće uskratiti bolji život”, naveo je DSS.
Kao najveću zamerku radu Bojana Pajtića DSS je navela izradu predloga Statuta Vojvodine, za koji je u saopštenju navedeno da je “pokušaj da od Vojvodine na brzinu stvori država u državi, čime su građani onemogućeni da ostvare ustavno pravo na pokrajinsku autonomiju”.
DSS je Pajtiću zamerila i “što je u Vojvodini 18.000 preduzeća u blokadi, što se dnevno gasi nekoliko preduzeća, što su štrajkovi postali redovna pojava i što je vojvođanska privreda na rubu propasti”.
I pored Pajtićevog obećanja da će biti otvarana nova radna mesta, DSS je navela da je u Vojvodini tokom 2008. godine bez posla ostalo više od 33.000 ljudi, a u prvih pet meseci ove godine još 13.000 sa tendencijom daljih otpuštanja do kraja godine.
Pajtiću je zamerena i najava novih kapitalnih ulaganja u Vojvodini, jer je budžet Fonda za kapitalna ulaganja umanjen za 40 odsto u odnosu na 2007. godinu, a sredstva se koriste samo za završetak ranije započetih investicionih projekata.
Takođe, DSS je Pajtiću zamerila što se u Vojvodini poslednjih godina razvija samo Novi Sad, na račun drugih naseljenih mesta, o čemu govori i podatak da je u vojvođanskim selima oko 20.000 napuštenih kuća u kojima niko ne živi.
“Iz svega se jasno vidi da ništa od zadatog u prethodnoj godini niste ispunili, a kada Vi, gospodine Pajtiću, ne ispunite svoje zadatke, svi mi koji živimo u Vojvodini gubimo”, saopštila je DSS.
(Beta)