Skip to main content

Budžet Vojvodine 67 milijardi dinara

Autonomija 04. dec 2008.
< 1 min čitanja

bojan-pajtic.jpgPredsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da se sa predsednikom Vlade Mirkom Cvetkovićem dogovorio da nedostajuća sredstva u budžetu Vojvodine budu pokrivena sredstvima od privatizacije NIS-a.
Pajtić je na konferenciji za novinare kazao da će na 35 milijardi dinara, koliko je prema radnoj verziji državnog budžeta pripalo Vojvodini, ona dobiti još 360 miliona evra (oko 32 milijarde dinara) od privatizacije NIS-atako da će pokrajinski budžet iznositi 67 milijardi dinara.
Tako će, pored 50 odsto sredstava koja Vojvodini pripadaju po osnovu Zakona o privatizaciji, ona dobiti još 40 odsto od privatizacije NIS-a.
„To je način na koji ćemo biti kompenzovani i način na koji će biti prevaziđen ustavni minimum od sedam odsto republičkog budžeta koliko pripada Vojvodini“, rekao je Pajtić.
Pajtić je dodao da se time stvaraju preduslovi za nastavak projekata za izgradnju mostova, puteva, zdravstvenih ustanova, škola i obdaništa.
„Ovaj dogovor je već koncipiran kao odredba u radnoj verziji budžeta Srbije i on će se kao takav i u toj formi naći pred Vladom i Skupštinom Srbije“, najavio je Pajtić.

(Beta)