Skip to main content

Bojanu Pajtiću uručeno priznanje Zlatni most

Autonomija 26. дец 2008.
2 min čitanja

bojan-pajtic.jpgPredsedniku Izvršnog veća Vojvodine Bojanu Pajtiću večeras je uručeno priznanje „Zlatni most“ za doprinos unapređenju regionalne saradnje, ukupnom razvoju i afirmaciji evropskih vrednosti i standarda.
Priznanje predsedniku pokrajinske vlade zajednički su dodelili Privredna komore Srbije, Privredna komora Vojvodine i novosadska agencija „Media Invent“.
Statua „Zlatni most“ rad je akademskog umetnika Ljubiše Mančića, a to priznanje internacionalnog je karaktera, jer su ga ustanovile privredne komore Balkana u projektu „Partneri – prijatelji“.
Pajtić je izjavio da je veoma ponosan što su privredne komore Balkana ocenile da je Izvršno veće sa njim na čelu dalo snažan doprinos povezivanju regionalnih ekonomija i dodao da je pokrajinska vlada u svom radu sledila „matricu onoga što je Vojvodina“.
„Ona je mesto gde se prožimaju različiti narodi i različite kulture i zato je prirodno i logično da i mi radimo na povezivanju okolnih naroda, na povezivanju drugih regija i država i da sledimo ono što smo dobili u nasleđe“, rekao je Pajtić.
Prema njegovim rečima, logično je da se u Vojvodini svi osećaju kao kod kuće i da od 1.800 stranih kompanija koje su došle na područje Pokrajine, nijedna nije otišla.
„Zbog toga nameravamo da nastavimo da dajemo snažnu podršku, pomoć i ruku prijateljstva svakom čoveku koji želi da dođe da živi u Vojvodini, svakoj kompaniji koja hoće ovde da radi i zarađuje“, izjavio je Pajtić nakon primanja priznanja.
Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin je naveo da je 2008. godina bila uspešna za privredu Srbije, sa 6,5 odsto privrednog rasta i 30 odsto većeg izvoza u odnosu na 2007. godinu.
„Naredna godina biće godina velikih iskušenja i zato je važan ambijent optimizma u kome treba da se pokaže vitalnost i fleksibilnost naših kompanija“, rekao je Bugarin.
Na svečanosti u holu Izvršnog veća Vojvodine večeras je promovisana monografija „Put ka vrhu“ u kojoj su sabrani potencijali srpske privrede, a otvorene su i izložbe Branislava Radoševića „Rasadnik multinacionalnosti i multikulturalnosti“ i „Najbolje iz Vojvodine“.

(Beta)