Skip to main content

Usvojen budžet Novog Sada u iznosu od 17,8 milijardi dinara

Autonomija 26. дец 2008.
< 1 min čitanja

pavlicic.jpgOdbornici Skupštine grada Novog Sada usvojili su danas gradski budžet u iznosu od 17,8 milijardi dinara.
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić kazao je agenciji Beta da Novi Sad ima najveći budžet u Srbiji po glavi stanovnika i da će 80 odsto izdvajanja iz budžeta ići u investicije.
„Velike investicije u optičku mrežu su jedna od najvažnijih stvari za Novi Sad, a upravo to je jedna od stavki u budžetu na koju je opozicija imala najviše primedbi“, izjavio je Pavličić.
Dodao je da će Novi Sad u 2009. godini biti gotovo 80 odsto optički pokriven, što će povećati bezbednost u školama, i uopšte u gradu, i omogućiti Novosađanima da imaju brz, lak i jeftin pristup internetu.
„To je sve u tesnoj vezi sa obrazovanjem, jer narod koji ne ulaže u obrazovanje ne može ni da napreduje. Hoćemo da budemo najbolji i zato moramo da radimo ono što rade bolji od nas, a oni ulažu u optiku, u infrastrukturu i u informatiku“, ocenio je gradonačelnik.
Na današnjem zasedanju Skupštine grada potvrđeni su i mandati novih odbornika Srpske radikalne stranke koji su prema odluci Okružnog suda zamenili svoje bivše stranačke kolege koji su prešli u Srpsku naprednu stranku Tomislava Nikolića i samim tim izgubili statut odbornika u gradskom parlamentu.
Za popodnevni deo sednice predviđena je rasprava o investicionim aktivnostima i programima poslovanja javnih komunalnih preduzeća i detaljnoj regulaciji delova grada.

(Beta)