Skip to main content

Koštunica priznao Vojvodinu!

Autonomija 04. феб 2012.
2 min čitanja

Vojislav Koštunica, u narodu poznatiji kao dr Kalašnjikov, bivši predsednik SR Jugoslavije, bivši premijer Srbije, bivši…, danas se ukazao u Novom Sadu i priznao – Vojvodinu! Ova vest, koja je ravna onoj kad bi Vojislav K. priznao da je zemlja okrugla, odjeknula je i privremeno odmrzla i najsmrznutije vojvođanske pingvine, šćućurene uz radio-aparate na kaljevim pećima.

Doktor Ka se usudio da po kijametu prevali put od kruga dvojke do Master centra Novosadskog sajma, nošen na krilima jata sova. U svom govoru čak je i više puta upotrebio vlastitu imenicu “Vojvodina”, kao i prisvojni pridev “vojvođanski”, doduše uz petljanje jezikom usled evidentne nenaviknutosti na upotrebu tog mrskog pojma. Hodočasnici na ovom skupu, pristalice de-eses stranke i paravojnih stranačkih postrojbi, za razliku od vojvođanskih pingvina, taman su se odmrzli u sajamskoj hali kad ih je ponovo zaledio njihov „lider” koji se, saznajemo od dobro obaveštenih izvora, na putu ka Novom Sadu nalivao limenkama “guarane”, u društvu logopeda koji mu je pomagao da izgovori reči u čijem korenu se krije “Vojvodina”.

Na stranu to što je Koštunica mantrao i svoje uobičajene konuzinsko-crkvene mantre o tome da jebeš Evropsku uniju i da živeli nesvrstani, na stranu to što je Dr. K. pričao o pokušajima otcepljenja Vojvodine, ali biti prisutan na skupu na kojem on toliko puta izgovori omraženu mu reč – zaista je nemerljivo zadovoljstvo, koje Autonomija želi da podeli s vama.

Vojvođanski pingvini popadali su zajedno sa radio-aparatima sa kaljevih peći kada je Koštuničin pobočnik, biznismen Nenad Popović, počeo da izlaže “Program razvoja Vojvodine”, koristeći pritom klasični autonomaški rečnik i perverzno uživajući u tome…  Stekao se utisak da je Popović zapravo po struci logoped, koji je svog šefa vežbao usput da ne zapliće jezikom. Najgori cinici su tresući se šaputali da je upravo dr Popović bio i autor programa ekonomskog oporavka Kosova pre nego što je „južna srpska pokrajina” krenula putem mrske nezavisnosti.

Šta reći sem – živela zima, živeli snegovi, ajmo svi na sankanje u Koštuniće!

(Autonomija)