Skip to main content

Vojvođanski ombudsman obilazi policijske uprave u Vojvodini

Info 21. окт 2008.
< 1 min čitanja

Petar Teofilović, vojvođanski ombudsmanPredstavnici Kancelarije vojvođanskog ombudsmana posetiće do 15. novembra sve policijske uprave i policijske stanice u Vojvodini, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za informacije.
Kako se navodi, cilj obilazaka je kontrola i ispitivanje pravilnosti rada organa uprave u postupku prijema i obrade zahteva za izdavanje ličnih karata i pasoša.
Obilasci se sprovode na osnovu preporuke pokrajinskog ombudsmana Petra Teofilovića od 25. juna, a inicijativa je dogovorena sa zaštitnikom građana Srbije.
Za sprovođenje aktivnosti u Vojvodini ovlašćen je zamenik pokrajinskog ombudsmana za opšte nadležnosti Stevan Arambašić, koji će obići svih 38 policijskih stanica u sedam policijskih uprava.
Prilikom poseta razgovaraće se o zatečenom stanju na šalterima za predaju obrazaca za izdavanje ličnih dokumenata, vremenu obrade zahteva, isticanju obaveštenja za građane na jezicima u službenoj upotrebi na vidnom mestu i načinu informisanja građana od strane službenih lica.
Posebna tema razgovora biće i smeštaj zadržanih osoba koje su privedene u stanicu policije, odnosno njihov tretman u stanici tokom pritvora, kao i rad policije sa maloletnicima i žrtvama nasilja.

(Beta)