Skip to main content

Vojvođanske vlasti pružile podršku Zrenjaninu

Autonomija 13. окт 2008.
2 min čitanja

Delegacija Izvršnog veća Vojvodine posetila je danas Zrenjanin, kako bi podržala lokalne vlasti posle hapšenja gradonačelnika Gorana Kneževića. U delegaciji su bili potpredsednici Izvršnog veća Ivana Dulić- Marković i Dušan Jakovljev, kao i pokrajinski sekretar za regionalnu i međunarodnu saradnju Jadranka Beljan Balaban. Cilj posete, kako je rečeno, jeste podrška zrenjaninskoj lokalnoj samoupravi i rešenost da se ne odustane ni od jedne započete investicije, kao i da se investicioni ciklus nastavi kao i do sada.
Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić rekao da je poseta izuzetno značajna u trenutku kada se situacija u gradu stabilizuje. „Insistiraćemo i da funkcioneri Vlade Srbije posete Zrenjanin, a ono što mogu sada da kažem jeste da u gradu sve funkcioniše u najboljem redu“, rekao je Kaurić.
Dulić-Marković kazala je da su pokrajinski funkcioneri došli da podrže Zrenjanin, jer je to „grad s povoljnim poslovnim okruženjem, nastalim kao rezulat timskog rada“. „Mi očekujemo od onih koji rade u gradskoj upravi da na najbolji način obavljaju svoje poslove, da zadrže sve one koji su započeli investiranje u Zrenjaninu, a njih je trenutno 27, što je ogroman potencijal i govori da je Zrenjanin dobar primer lokalne samouprave u Vojvodini i Srbiji“, istakla je Dulić-Marković. Ona je dodala da „život ne može stati u odsustvu pojedinca i da pojedinci moraju da stvaraju timove koji mogu transparentnije da rade“. „Ceo sistem u mnogim oblastima mora da se menja, jer da je sistem bio transparentnije postavljen, da smo imali privatizovano gradsko zemljište i liberalni režim dozvola za gradnju, kao i elektronsku upravu, tada se ne bi dešavale stvari koje su se desile Zrenjaninu“, rekla je danas u Zrenjaninu Ivana Dulić-Marković.
Ivana Dulić-Marković istakla je da je Zrenjanin dobar primer investicija, napretka i da će kroz sve institucije pokrajinskog veća, biti pružena podrška da se takav trend u Zrenjaninu nastavi. Dušan Jakovljev podsetio je na događaje od pre tačno dve decenije, kada je uhapšen tadašnji predsednik opštine Zrenjanin Borislav Odadžić, a grad nakon toga doživeo posrtanje. „Sada, kada je grad ponovo krenuo s razvojem, događa nam se slična situacija. Nikakve paralele ne želim da povlačim, ne želim da kažem da će posledice biti iste, ali ne mogu da se otrgnem tom utisku da se Zrenjaninu to dešava i ne želim da ponovo budemo u prilici da čekamo napredak 20 godina“, rekao je Jakovljev. On je dodao da će Izvršno veće AP Vojvodine omogućiti da se realizuje ono što je u Zrenjaninu planirano te da su u tom cilju opredeljena i sredstva dobijena rebalansom budžeta Pokrajine.

(Beta)