Skip to main content

Vesna Mališić: Napustila sam NIN, ali ne i novinarstvo

Info 04. jan 2024.
2 min čitanja

"Odlučila sam da ne pristanem na ponudu koju sam dobila od menadžmenta NIN-a"

Doskorašnja zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić izjavila je danas da je napustila tu redakciju, ali ne i novinarstvo.

Mališić je agenciji Beta potvrdila da nije prihvatila ponudu menadžmenta da bude urednik „istraživačkog tima NIN-a“.

„Nisam se umorila od posla i neću napustiti novinarstvo. Otišla sam u zasluženu penziju i odlučila da ne pristanem na ponudu koju sam dobila od menadžmenta NIN-a, a novinarstvom ću da se bavim dok budem disala“, rekla je Mališić ne navodeći razloge zbog kojih je odbila ponudu menadžmenta.

„Novinarka, književnica i zamenica glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić, u 65. godini se penzionisala zaključno s krajem 2023. godine. Pošto je uputila zahtev za starosnu penziju za koju je ostvarila uslove, Vesni Mališić je ponuđena pozicija urednika istraživačkog tima NIN-a, što je ona odlučila da ne prihvati“, navedeno je u saopštenju PR službe NIN-a.

Mališić je u NIN-u provela 14 godina.

Glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk, koji je takođe penzioner, je rekao danas da saopštenje o odlasku Mališić iz NIN-a nije delo redakcije, već menadžmenta.

„Vesna Mališić je zvanično otišla u penziju, a šta ćemo mi uraditi to ćete znati u narednim danima“, dodao je Ćulibrk.

Kako je Beti rečeno u redakciji NIN-a, moguće je da u danima posle Božića još nekoliko urednika i novinara napusti redakciju.

„Videćemo se u nekom drugom filmu“, rekao je Beti novinar NIN-a na pitanje da li će ostati u redakciji.

Novinarka Vera Didanović je kazala da novinari NIN-a neće prokockati svoj ugled „bez obzira na cenu“.

„Juče smo se dogovorili oko tema i pravimo novi broj. Svi smo uložili mnogo u svoje karijere i svoj ugled i to nećemo prokockati bez obzira na cenu. Radimo na isti način kao i do sada i jedino tako možemo da potpišemo tekstove koje pišemo. Ako udarimo u zid, čuće se jako“, kazala je Didanović agenciji Beta.

Kompanija „Ringier Srbija“, u čijem je vlasništvu dnevnik „Blic“, prenela je krajem avgusta celokupan vlasnički udeo u NIN-u svojoj generalnoj direktorki Jeleni Drakulić.

Tada je poručeno da novi vlasnik neće uticati na rad i uređivačku politiku redakcije štampanog izdanja NIN-a.

(Beta/foto: N1)