Skip to main content

Usvojena odluka o privremenom finansiranju Vojvodine

Info 10. дец 2008.
< 1 min čitanja

Izvršno veće Vojvodine usvojilo je na današnjoj sednici Odluku o privremenom finasiranju pokrajine za period januar – mart 2009. godine.
Odlukom je predviđeno da u prvom tromesečju pokrajinski budžet bude 11,47 milijardi dinara, saopšteno je iz Izvršnog veća.
Pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić izjavio je da ovaj privremeni budžet, iako restriktivan, obezbeđuje uslove za nesmetan rad svih korisnika budžeta Vojvodine.
Od ustupljenih prihoda i primanja očekuje se 3,31 milijarda dinara, transferna sredstva čine 6,63 milijarde (zarade u obrazovanju i programi u kulturi), dok se od privatizacije očekuje jedna milijarda.
Dodatni prihodi iznose 512,82 miliona, a 23,77 miliona dinara su preneta neutrošena sredstva, navedeno je u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije.
Najveći izdaci iz pokrajinskog budžeta, oko 57,78 odsto, biće namenjeni za zarade prosvetnih radnika i programe u kulturi, dok će za kapitalna ulaganja biti izdvojeno 21,49 milijarde, ili 21,68 odsto.
Predviđeno je da 2,35 milijarde dinara (20,54 odsto) budu namenjene rashodima u oblasti obrazovanja, nauke, poljoprivrede, arhitekture, zaštite životne sredine, informisanja i u drugim oblastima utvrđenim nadležnostima Vojvodine.
To znači da će se i naredne godine podsticati razvoj poljoprivrede, primena novih tehnologija, saobraćaj i turizam.
Kako je navedeno, biće nastavljene mere i aktivnosti u oblasti demografije, pomoći i podrške izbeglim, prognanim i raseljenim licima, sportu, kulturi, informisanju, podršci mladima, verskim zajednicama, zaštiti životne sredine i drugo.

(Beta)