Skip to main content

Upravni sud: Odluka o ponavljanju glasanja u Velikom Trnovcu do subote

Info 20. maj 2022.
< 1 min čitanja

Odluku o ponavljanju glasanja za parlamentarne izbore na biračkom mestu u Velikom Trnovcu trebalo bi da donese Upravni sud do subote, 21. maja.

Republička izborna komisija (RIK) donela je 9. maja odluku da se glasanje na tom biračkom mestu ponovi po drugi put, na šta se Upravnom sudu žalila koalicija Albanaca Doline.

Portparolka tog suda Milka Murganić rekla je za Večernje novosti da sud donosi odluku 72 sata od prijema žalbe, kao i da je ona sudu dostavljena 18. maja.

“Odluka će biti objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji suda, odmah nakon ekspedovanja”, kazala je Murganić.

Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) saopštio je ranije da je prvo ponovljeno glasanje na tom biračkom mestu, 28. aprila, proteklo uz brojne neregularnosti.

RIK je odluku o drugom ponavljanju glasanja doneo po prigovoru koalicije Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija-Zeleni Srbije, koji su, između ostalog, naveli da je za koaliciju Albanaca Doline glasalo više od 600 osoba, odnosno oko tri puta više nego na izborima 3. aprila, zbog čega su prešli cenzus i dobili jedan poslanički mandat u Skupštini Srbije.

Novosti pišu da bi novi izbori na biračkom mestu u Velikom Trnovcu, ukoliko RIK zakaže sednicu dan nakon odluke Upravnog suda, mogli da budu zakazani za sredu.

(Beta, Foto: N1)