Skip to main content

Ukrajinska ambasada: List Politika otvoreno podržao agresiju Rusije na Ukrajinu

Info 13. феб 2023.
< 1 min čitanja

“Politika ne samo da pokušava da pokvari odnose Ukrajine i Srbije, već radi na podrivanju suvereniteta ne samo Ukrajine, već i Srbije”

Ukrajinska ambasada u Beogradu optužila je danas dnevni list Politika da je otvoreno podržao agresiju Rusije na Ukrajinu objavljivanjem intervjua sa liderom samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denisom Pušilinom.

Ambasada je navela da je list Politika, „objavljivanjem antiukrajinskog intervjua sa jednim od lidera marionetske terorističke organizacije, podržao ubistva stotina dece i hiljada odraslih, uništavanje gradova i sela suverene evropske države Ukrajine, svakodnevno bombardovanje mirnih gradova i civilne infrastrukture“ od ruskih snaga.

„Ambasada mora da naglasi da po nalogu svog gospodara, ruskog fašističkog režima, dnevni list Politika ne samo da pokušava da pokvari odnose Ukrajine i Srbije, već da aktivno radi na podrivanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta ne samo Ukrajine, već i Srbije“, navodi se.

Ukrajinska ambasada je izrazila uverenje da će „rukovodstvo Srbije i nadležni organi obezbediti odgovarajuću, uključujući javnu, procenu subverzivnih aktivnosti moskovskih plaćenika, koji koriste srpske medije i informacioni prostor Srbije za raspirivanje neprijateljstava u centru Evrope“.

List Politika je u današnjem broju objavio intervju sa Pušilinom, a u jučerašnjem sa ambasadorom Ukrajine u Beogradu Volodimirom Tolkačem.

(Beta)