Skip to main content

U ponedeljak nov protest Podrži RTV

Aktuelno 01. jul 2016.
< 1 min čitanja

Inicijativa Podrži RTV najavila je da će nov protest biti održan u ponedeljak i da će ovog puta biti održan i protestni koncert.

Novinari su podsetili da mesec dana od prvog okupljanja i dalje nema odgovora na zahteve novinara i da je počelo skidanje emisija s programa Radio-televizije Vojvodine (RTV), pod izgovorom da počinje “letnja šema”.

“To je još jedan od povoda da izađemo na ulicu i ukažemo na to da se urušavanje javnog servisa nastavlja”, poručila je inicijativa.

Novinari su podsetili i da više od mesec dana nisu dobili obrazloženje za smenjivanje urednika i voditelja preko noći, a Upravni odbor i novo v.d. rukovodstvo i dalje ignorišu zahteve koje su im upućeni.

Inicijativa je istakla da novo uredništvo “nastavlja s uvredama na račun novinarki i novinara koji su profesionalno radili svoj posao”, dok se, smatra Inicijativa, novom uređivačkom politikom narušavaju ugled javnog serisa i poverenje građana.

Podrži RTV zahteva neopozive ostavke svih članova Upravnog odbora i poništavanje svih njegovih odluka, izbor novih članova Regulatornog tela za elektronske medije, kako bi ono moglo legitimno i transparentno da odlučuje o izboru novih članova UO, transparentan izbor novog rukovodstva RTV, javna izvinjenja za klevete upućene zaposlenima, optuženim da su izveštavali jednostrano i da su im prilozi bili “poručivani”.

(Autonomija)