Skip to main content

SVM: Varga da se izjasni da li ostaje u SVM

Aktuelno 01. jul 2015.
2 min čitanja

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) istaklo je danas da je poslanik te stranke u Skupštini Srbije Laslo Varga u proteklih godinu dana, na ukupno 24 stranačke sednice, svojim glasanjem prihvatio sve predloge i zaključke.
Komentarišući nedavno pismo Varge u kojem se kritikuje politika SVM, Predsedništvo te stranke je dodalo da Varga nikada nije kritikovao, bio uzdržan, niti je glasao protiv zaključaka koje su donosili strančaki organi.
U saopštenju SVM se dodaje i da se ta stranka ograđuje od navoda Varge da je od 2007. godine sam u partiji formulisao i rešio sva značajna pitanja, počev od koalicionih sporazuma do osposobljavanja rada dve opštinske organizacije.
Predsedništvo SVM je navelo i da je Varga, od šest poslanika SVM u Skupštini Srbije, najmanje puta uzeo reč u prethodnih godinu dana tokom rada parlamenta.
“Za Predsedništvo SVM je jasno da obraćanje Lasla Varge u suštini znači to da on u narednom periodu sa SVM ne prihvata nikakvo zajedništvo”, ocenjuje se u saopštenju.
U njemu se poručuje Vargi da se, “nezavisno od svih svojih moralnih dilema i ubeđenja”, u toku narednih nekoliko dana izjasni da li želi da radi i dalje u okviru frakcije SVM ili će istupiti iz nje.
“Ukoliko se odluči da želi ostati u okviru frakcije SVM, kao narodni poslanik i član frakcije i za njega će biti obavezne odluke donete po pravilima demokratičnosti na organima stranke, i on će biti dužan da ih obavezno sprovodi u svom radu”, dodaje se u saopštenju SVM.
Varga: Sutra ću se izjasniti
Bivši potpredsednik Saveza vojvđanskih Mađara i poslanik u Skupštini Srbije Laslo Varga najavio je da će će se sutra izjasniti o radu u stranci i u parlamentu.
On je povodom poziva predsedništvo SVM da se izjasni o tim pitanjima, rekao Tanjugu da će prvo izanalizirati stav SVM i potom sutra u pisanom obliku saopštiti svoj stav.
(Autonomija, Tanjug)