Skip to main content

SSSV: Socijalni dijalog kao obaveza

Autonomija 01. okt 2008.
< 1 min čitanja

Savez samostalnih sindikata Vojvodine traži da se APV u svom najvišem pravnom aktu obaveže na učešće u socijalnom dijalogu.
“Polazeći od stanovišta da je socijalni dijalog značajna tekovina Evrope, koja neosporno doprinosi boljem razumevanju između socijalnih partnera, SSSV predlaže da se kao nadležnost APV unese i stav da, putem svojih organa, učestvuje u tripartitnom socijalnom dijalogu na nivou Vojvodine”, saopštio je juče taj sindikat, navodeći da je, kao reprezentativni i najbrojniji sindikat u Vojvodini, uputio koordinacionom telu za praćenje javne rasprave o nacrtu statuta APV svoje predloge i sugestije.
Predloženo je i da se u statut unese odredba o zabrani diskriminacije po osnovu sindikalne pripadnosti, kao i da se uvede nadležnost Vojvodine u oblasti rada, zapošljavanja i unapređenja politike u oblasti ravnopravnosti polova na nivou APV. SSSV smatra da će se prihvatanjem tih predloga značajno unaprediti odnosi u svetu rada i da će Vojvodina potvrditi svoje demokratsko i evropsko opredeljenje, potpisao je predsednik SSSV-a Milorad Mijatović.

(Dnevnik)