Skip to main content

SSP Novi Sad: Gradonačelnik fašističkim SNS formacijama dao javnu dozvolu za lov na ljude

Info 23. мар 2024.
< 1 min čitanja

"Ne samo na slobodnomisleće novinare, kao što su to Dinko Gruhonjić i Ana Lalić, već i na sve građane Novog Sada koji ne podržavaju ovu nasilnu vlast"

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) upozorio je da je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić današnjim obraćanjem, koje su ocenili kao sramotno, “svim fašističkim SNS formacijama” dao javnu dozvolu za lov na ljude, “i to ne samo na slobodnomisleće novinare, kao što su to Dinko Gruhonjić i Ana Lalić, već i na sve građane Novog Sada koji ne podržavaju ovu nasilnu vlast”.

“Ovo je očigledno jedina kampanja SNS-a za lokalne izbore, pošto su rezultati 12 godina vlasti tako mali i to po viđenju samih naprednjaka”, ocenio je predsednik gradskog odbora SSP Vladimir Vrsajkov.

U saopštenju se ističe da “lažno i fašističko deljenje ljudi na ‘njihove’ i neprijatelje, etiketira naše sugrađane koji su ‘zaslužili sve što će im se desiti’”.

“Posle ovog, verujem da nije potrebno objašnjavati zašto Srbija protiv nasilja i zašto Novi Sad protiv nasilja”, naveo je on.

Ocenivši da je naprednjačka vlast “u ogromnom strahu od gubitka vlasti i odlaska u zatvor”, Vrsajkov je građane upozorio da je spremna i na sve vrste pretnji i fizičkih napada.

“Mi Novosađani smo često mirni i trpeljivi, ali ne damo svoju slobodu i svoje komšije. Izbori su blizu, sloboda je blizu. Do pobede!”, poručili su iz SSP-a.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić “osudio” je danas pretnje novinarima Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću tako što ih je istovremeno etiketirao kao „ljude koji vređaju srpski narod“.

Predsednica NDNV-a Ana Lalić i univerzitetski profesor i programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić već danima su izloženi masovnim pretnjama smrću, a Gruhonjiću su pretnje ispisane i u ulazu zgrade u kojoj živi s porodicom. Do sada niko za te pretnje nije procesuiran.

(Autonomija)