Skip to main content

Pupovac: Napad na navijače ruši ugled Srbije

Aktuelno 02. феб 2012.
< 1 min čitanja

Predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac ocenio je danas da je nedavni napad na navijače hrvatske rukometne reprezentacije u Novom Sadu narušio gostoprimstvo i sigurnost gostiju iz Hrvatske, ali i ugled Srbije.

Pupovac je novinarima nakon razgovora sa direktorom Srbijagasa Dušanom Bajatovićem rekao da je neobično važno da nadležni državni organi u Srbiji i Vojvodini urade sve kako bi se utvrdilo pod kojim je okolnostima došlo do ovog incidenta.

„Incidenti u Novom Sadu za nas su bili iznenađenje jer se ništa slično nije dogodilo poslednjih nekoliko godina. Teško je bilo izbeći da se incidenti ne prenesu i u Hrvatsku, što smo videli u Vukovaru, Splitu i Dubrovniku, ali je dobro da su se oni okončali po završetku sportskih aktivnosti“, rekao je Pupovac.

Dodao je da je sada jako važno da se slični incidenti spreče u budućnosti i da države Srbija i Hrvatska „smanje prostor koji u obe zemlje predstavlja potencijal za nasilje i spreče aktere koji ne donose dobro u zonama u kojima eksploatišu nasilje i stradanje“.

„To je još jedna oblast gde postoji veliki prostor za konkretne mere nadležnih institucija obe zemlje i saradnju koja bi mogla biti od velike koristi i za Srbiju i za Hrvatsku“, ocenio je Pupovac.

Predsednik SNV-a i predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović posetili su danas Javno preduzeće Srbijagas i razgovarali sa Dušanom Bajatovićem o saradnji dve zemlje na poboljšanju uslova života Srba u Hrvatskoj, kao i daljoj ekonomskoj saradnji dve zemlje.

(Autonomija)