Skip to main content

Projekat besplatne pravne pomoći u Vojvodini

Info 27. нов 2008.
< 1 min čitanja

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Siniša Lazić najavio je danas da će Skupština Vojvodine podržati projekat besplatne pravne pomoći najsiromašnijim slojevima stanovništva.
Lazarević se danas sastao sa predstavnicima institucija koje realizuju ovaj projekt- ombudsmanom Katalonije, Advokatskom komorom Vojvodine i pokrajinskim organima vlasti.
Kako se navodi u saopštenju pokrajinskog Sekretarijata za informisanje, društvena briga o najsiromašnijim građanima treba da bude jedan od prioriteta pokrajinske administracije.
„Pružanjem besplatne pravne pomoći takvim građanima omogućava se da oni dobiju adekvatnu pravnu zaštitu prilikom ostvarivanja svojih prava“, rekao je Lazić.
On je apelovao na sve vojvođanske opštine da se uključe u Projekat pružanja besplatne pravne pomoći i da što pre formiraju Službe za besplatno pravno savetovanje i besplatno zastupanje građana pred sudovima.
„O rezultatima sprovođenja Projekta, Skupština Vojvodine će upoznati i parlamentarce iz Katalonije koji bi trebalo da budu gosti pokrajinskog parlamenta u martu sledeće godine“, najavio je Lazić.
Ugovore o sprovođenju Projekta na teritoriji Vojvodine potpisale su lokalne samouprave Ade, Bečeja, čoke, Malog Iđoša, Nove Crnje, Novog Bečeja, Opova, Odžaka, Sremskih Karlovaca, žitišta, Subotice, Bele Crkve i Titela.
Kako piše u saopštenju, očekuje se da će isto učiniti i druge opštine početkom naredne godine.
Opštine uključene u projekat otvorile su Službe za besplatno pravno savetovanje građana koje su počele sa radom, dok je u drugoj fazi Projekta predviđeno da u tim opštinama počnu sa radom i Službe za besplatno zastupanje građana pred sudovima.

(Beta)