Skip to main content

Pastor i Gojković: Republički i pokrajinski izbori istog dana

Aktuelno 04. mar 2016.
< 1 min čitanja

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je danas da su zajednička namera i opredeljenje pokrajine i republike da izbori na oba nivoa vlasti budu održani istog dana.

Pastor je nakon sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković u Novom Sadu rekao da je ta odluka doneta zato što je ekonomski, politički i društveno najbolje rešenje i da će on pokrajinske izbore raspisati do 22. marta.

“Kao što vidite prostor za manevar biće mali, jer izbori moraju biti po propisima raspisani 90 dana pre nego što istekne mandat skupštine. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas će raspisati izbore i ja ću sa svoje strane voditi računa da vremenski i ovde to bude ispoštovano”, kazao je Pastor.

Maja Gojković je istakla da će kao predsednica Skupštine Srbije čekati još dva dana kako bi se dobila kompletna slika koje opštine na lokalnom nivou neće raspisati izbore, a koje hoće.

Gojković i Pastor su se složili da je, nakon što su sumirali učinak svoje saradnje u protekle dve godine, ta saradnja bila otvorena i iskrena i da se o svim zakonskim predlozima Skupštine Vojvodine razgovaralo i da su oni prihvaćeni.

“Republički parlament je bio otvoren za sve predloge pokrajinske skupštine i nije se kao ranije čekalo i po dve godine dok neka tema ne dođe na dnevni red”, kazala je Gojković.

(Autonomija)