Skip to main content

Pajtić: Vojvodina učinila sve, čekamo republiku za statut

Autonomija 15. jul 2009.
< 1 min čitanja

bojan-pajtic.jpgPredsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je pokrajinska administracija uradila sve što je bilo do nje po pitanju novog Statuta Vojvodine i pratećeg zakona o nadležnostima
“Pokrajinska administracija čeka da se stvar otpetlja tamo gde se zapetljala”, rekao je Pajtić na konferenciji za novinare u Novom Sadu povodom godinu dana rada pokrajinske vlasti.
Dodao je da je pokrajinska administracija spremna da pomogne bilo kom republičkom ministarstvu u daljem procesu izrade zakona o nadležnostima Vojvodine.
“Čekamo da Vlada Srbije predloži Skupštini Srbije taj zakon i statut, jer to nije naš posao”, kazao je Pajtić i precizirao da je predlagač ova dva akta republika a ne pokrajina.
Prema njegovim rečima, pokrajina nije imala veće zamerke na prvi nacrt zakona o nadležnostima i tada je ocenila da je on prihvatljiv.
Na pitanje da li će pokrajina pokrenuti proceduru pred Ustavnim sudom, rekao da to “na žalost” nije ustavna kategorija i objasnio da nigde u Ustavu ne piše u kom roku skupština treba da usvoji ta dva akta.
(Beta)