Skip to main content

Pajtić: SNS potcenjuje inteligenciju naroda

Aktuelno 15. apr 2015.
2 min čitanja

Predsednik Pokrajinske vlade i Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je danas da Sprska napredna stranka (SNS) potcenjuje inteligenciju sopstvenog naroda.
Pajtić je to napisao na svom Tviter nalogu, reagujući na optužbe SNS da je “zatočio” svoje odbornike iz Inđije.
“Režim u medijima je optužio DS da je kidnapovala odbornike DS da bi glasali za DS. Kakvo potcenjivanje sopstvenog naroda”, dodao je on.
Skupština Inđije trebalo je danas da se izjasni o smeni aktuelnog rukovodstva te opštine, ali je taj predlog pred početak sednice povukao sam predlagač, odnosno SNS.
DS: Parapolicijski odredi SNS
Iz DS je danas saopšteno da, dok policija primorava Vladimira Ješića da promeni iskaz o napadu sa kojim se u vezu dovodi  predsednik Opštinskog odbora SNS Inđija Vladimir Gak, kazneni odredi naprednjaka već tri godine ostaju nekažnjeni.
“Isti ljudi, istim automobilima, istim metodama  sa nalogom iz istog političkog centra već tri godine drže celu Srbiju u strahu i jednu po jednu okupiraju opštine u Srbiji. Time što smo zaštitili građane Inđije poslali smo poruku da na bezumlje ne pristajemo”, poručile su demokrate.
U saopštenju te stranke se navodi i da za pokušaje preotimanja vlasti u Inđiji, gde DS ima 18 osvojenih mandata, a SNS pet, javnost zna već dva meseca od kada su kazneni odredi SNS stigli u tu vojvođansku opštinu. Situacija je, dodaje se, eskalirala u poslednjih 48 časova gde je upotrebljena fizička sila i pojedini odbornici DS držani u kućnom pritvoru, uz zabranu komunikacije.
“U tome su aktivno učestvovali i funkcioneri SNS, među kojima i zamenik predsednika opštine Beočin, Milan Čačić koji je najverovatnije u nameri da se fizički obračunava sa odbornicima, prošle noći izazvao incident na Andrevlju pri čemu je mirno udaljen”, piše u saopštenju DS.
Ta stranka je navela i da je o tom incidentu obaveštena policija, koje je dva puta izlazila na lice mesta i koja može potvrditi da nikakavog fizičkog napada nije bilo o čemu svedoce i snimci kamere. DS je poručila i da su snimci na raspolaganju i pozvala MUP da obelodani i zapisnike. “Ono što SNS-u smeta je postojanje dokaza da je njihov član iznajmio automobile u kojima Inđijom krstare njihove batinaške ekipe”, dodaje se.
Demokrate su ocenile i da SNS već tri godine vlada tako što okupira teritorije sopstvene zemlje i ukida građanska prava. Za taj posao, upozorili su, angažovana je cela armija parapolicijskih snaga koje po Srbiji otimaju, ucenjuju, kidnapuju i tuku zarad otimanja vlasti u opštinama.
DS je pozvala ministarku Kori Udovički da se hitno izjasni o stanju u lokalnim samoupravama i kaznenim odredima koji prekrajaju volju građana.
“I dok mi spremamo izborne timove za pobedu, neki prave batinaške patrole koji krše osnovna ljudska prava”, dodaje se u saopštenju DS.
Ta stranka je ukazala i da će sakupiti i ponovo dostaviti dokaze nadležnim organima i međunarodnim institucijama o svim ljudima koji su širom Srbije ucenama, pritiscima i nasiljem menjali volju građana izraženu na lokalnim izborima.
(Autonomija)