Skip to main content

Pajtić prihvata da ponovo bude premijer

Aktuelno 11. феб 2012.
< 1 min čitanja

Aktuelni predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić potvrdio je danas da će ponovo prihvatiti tu funkciju, ukoliko ga Pokrajinski odbor Demokratske stranke bude predložio.

„Politički savet je predložio Pokrajinskom odboru stranke da ja budem kandidat za predsednika Vlade Vojvodine i ja sam prihvatio taj predlog“, rekao je Pajtić.

Dodao je da to pitanje ne posmatra personalno i da misli da tim koji je pobeđivao u prethodna dva mandata zaslužuje ponovno poverenje građana i da je to i jednodušan stav pokrajinske organizacije.

„Nema nikakve dileme kako će se ona opredeljivati po tom pitanju. Ja ću svakako prihvatiti taj predlog, jer naši planovi su takvi da iziskuju kontinuitet rada ljudi koji su do sada pokazali da umeju ozbiljno, pošteno i odgovorno da obavlaju taj posao“, rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, aktuelna Vlada Vojvodine sa njim na čelu „uspela je da ostvari impresivne rezultate u oblasti izgradnje infrastrukture, oblasti zapošljavanja čak i u ovako teškim uslovima, i oblasti zdravstvene i socijalne zaštite“.

Pajtić nije želeo da komentariše najavu Lige socijaldemokrata Vojvodine da bi najbolje bilo da njen lider Nenad Čanak bude novi predsednik Vlade Vojvodine.

(Autonomija)