Skip to main content

Ostavke predsednice i članova Upravnog odbora televizije

Autonomija 29. дец 2008.
< 1 min čitanja

Predsednica Upravnog odbora (UO) Radio-televizije Vojvodina (RTV) Gordana Đurđević-Dimić i članovi Olivera Šeslija i Đorđe Vukmirović podneli su danas ostavke.
Kako je agenciji Beta potvrđeno u rukovodstvu RTV-a, troje članova UO svoje ostavke opravdali su razlozima moralne prirode. UO RTV ima ukupno devet članova.
Beti je potvrđeno i da će u toku dana biti održan sastanak Saveta republičke radiodifuzne agencije koja bi trebala da ova ostavke potvrdi ili ih odbaci.
UO RTV je 18. decembra većinom glasova razrešio dužnosti direktorku Dinu Kurbatvinski-Vranešević i na mesto vršioca dužnosti direktora imenovao Blažu Popovića, dotadašnjeg urednika zabavnog programa.
Protiv te odluke glasala su dva člana uprave, dok je jedan ostao uzdržan. Glasanje je bilo tajno. Gordana Đurđević-Dimić je u saopštenju navela da je većina članova UO procenila da Dina Kurbatvinski-Vranešević „nije uspela da u dovoljnoj meri obezbedi povećanje gledanosti programa RTV i tako omogući veće ostvarenje dodatnih prihoda Javnog servisa, koji bi dali širi finansijski prostor za unapređenje kvaliteta programa“.
Dodaje se da su na sednici iznete još neke primedbe na rad Dine Kurbatvinski-Vranešević, ali i određene rezerve na odluku o razrešenju, koje uzroke niske gledanosti posmatraju u širem kontekstu stanja u kome se našla RTV nakon decenije devastacije.

(Beta)