Skip to main content

Opozicija se ne protivi trošnji novaca za doček Nove godine

Autonomija 04. дец 2008.
2 min čitanja

gradskakuca.jpgPredsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Zoran Đaković izjavio je danas da ta stranka nema ništa protiv dočeka Nove godine na gradskim trgovima i da je svesna da to mora i da košta.
„Da li će to koštati 20, 22 ili više miliona dinara, apsolutno je svejedno. SRS se samo protivi priči za vreme predizborne kampanje da je to bilo rasipanje novca i da su mnoge agencije zgrnule velike pare, i to za čelnike grada“, rekao je Đaković povodom tadašnjih optužbi predstavnika opozicije koja se trenutno nalazi na vlasti.
Opozicija, koju su činile DS, LSV i G17 plus, tada je optuživala gradsku vladu, u kojoj je apsolutnu većinu, uz SPS i DSS, imala SRS, za perkomerno trošenje novca i za nepotrebno izdvajanje sredstava za doček Nove godine u visini od oko 22 miliona dinara, kada je na Trgu slobode nastupio Zdravko Čolić.
„Smatramo da građani Novog Sada koji nemaju dovoljno novca treba da imaju priliku da dočekaju Novu godinu na jednom od trgova u Novom Sadu i u tome ne vidimo ništa nečestito“, kazao je Đaković.
Za nas nije časno kada o jednoj stvari pričate na dva načina i da, kada ste u opoziciji pričate na jedan, a kada se nađete na mestu pozicije pričate na drugi način, rekao je Đaković.
Prema nezvaničnim informacijama, za doček 2009. godine iz budžeta grada biće izdvojeno oko 20 miliona dinara.
Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je ranije agenciji Beta da će doček Nove godine verovatno koštati kao i proteklih godina, „čak i nešto manje“, ali da će se konačan iznos znati tek nekoliko dana po završetku programa, kada će troškovnik biti saopšten javnosti.
Doček Nove godine biće festivalskog tipa, što predstavlja novinu u poređenju s dosadašnjim proslavama, a ubuduće ćemo se truditi da budžetski što manje opteretimo grad novogodišnjim proslavama i da što više sredstava obezbedimo od sponzora, izjavio je Pavličić.
Član Gradskog veća Novog Sada zadužen za kulturu Andrej Bursać rekao je da će žitelji tog grada Novu godinu moći da dočekaju uz program na nekoj od bina koje će biti postavljene na četiri gradske lokacije.
Bursać je agenciji Beta rekao da će bine biti postavljene na Trgu slobode, u maloj sali Spensa, u hali Master Novosadskog sajma i na Trgu mladenaca.
Kao i proteklih godina, glavni program će se odvijati na Trgu slobode, gde će nastupiti Novosadski bras orkestar i pet bendova iz Novog Sada okupljenih oko projekta „Neki noviji klinci“ – „Zbogom Brus Li“, „Lost propeleros“, „Super s karamelom“, Li Men i „Dram end zez“, najavio je Bursać.
Dodao je da će se na Trgu slobode, kao zvezde večeri, pojaviti i Masimo Savić, koji će pevati do ponoći, a da će nakon njega nastupiti Luis sa svojim bendom koji će pevati do dva ujutru.
Na Trgu mladenaca nastupiće tri tamburaška orkestra, dok je za ljubitelje elektronske muzike obezbeđen nastup nekoliko di džejeva na Spensu, kazao je Bursać uz napomenu da još nije precizirano ko će nastupiti na toj bini.
Prema njegovim rečima, od 21 sat do tri ujutru trajaće i „Dugino poselo“, u organizaciji Televizije „Duga“, u hali Master Novosadskog sajma.

(Beta)