Skip to main content

Cvetković: Nije izvesno da će vlada sutra razmatrati budžet

Autonomija 03. дец 2008.
< 1 min čitanja

mirko-cvetkovic.jpgPredsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da još nije izvesno da će vlada sutra razmatrati predlog budžeta za 2009. godinu.
Cvetković je na konferenciji za novinare kazao da odbori vlade još nisu usaglasili budžetske stavke jer je stiglo dosta primedbi na predlog tog dokumetna koji je dostavilo Ministartvo finansija, što dokazuje da je budžet restriktivan.
„Moguće je da će na odborima predlog budžeta sutra biti usaglašen, i ako se to dogodi Vlada Srbije će na sutrašnjoj redovnoj sednici razmatrati budžet“, kazao je on.
Povodom primedbi Vojvodine da je ta pokrajina dobila manje sredstava nego sto joj po Ustavu pripada, a to je sedam odsto od ukupnih prihoda. Cvetković je kazao da će se danas sastati sa predstavnicima pokrajinskih vlasti.
Premijer je izrazio nadu da će biti pronađeno zadovoljavajuće rešenje.
Cvetković je izrazio očekivanja da će budžet biti usvojen do kraja godine i da neće biti privremenog finansiranja.
Uslov za sklapanje aranžmana sa Međunarodnom montarnim fondom (MMF), kako je rekao, je da vlada usvoji budžet do 19. decembra, kada je zakazana sednica Odbora direktora MMF-a, a nije neophodno da budžet bude usvojen u Skupštini Srbije.
Cvetković je kazao da su moguće izmene predloga budžeta koji predviđa prihode od 715 milijardi dinara i rashodi od 761,5 milijari dinara, ali da se neće menjati osnovni makroekonomski okviri.

(Beta)