Skip to main content

Odbor za istinu o Kneževiću prikuplja potpise podrške

Autonomija 08. окт 2008.
2 min čitanja

Članovi Odbora za istinu o Goranu Kneževiću pozvali su danas sugrađane da im se pridruže u podršci gradonačelniku koji je uhapšen pre nedelju dana pod sumnjom da je malverzacijama sa građevinskim zemljištem oštetio gradski budžet. „Poslednji je momenat da se Zrenajninci oglase. Dan-dva u šoku bilo je dovoljno da se razmisli o svemu i da građani kanališu stavove, razmišljanja, osećanja, kao i posledice koje su usledile ili tek očekuju naš grad“, rekao je Božidar Vorgić na konferenciji za novinare Odbora simbolično održane u minut do dvanaest.
Odbor za istinu o Goranu Kneževiću konstituisan je povodom hapšenja gradonačelnika Zrenjanina, a o svim aktivnostima su „upoznati članovi njegove porodice i advokati“. „Do juče smo živeli u gradu koji je dobijao laskava priznanja i to od relevantnih institucija, u gradu u kom je na čelu bio najbolji gradonačelnik, a danas smo svedoci stvaranja sasvim drugačije slike grada Zrenjanina kao legla mafije na čijem je čelu kriminalac i organizator zločinačkog udruživanja“, kazao je Vorgić. On je istakao da Zrenjanin već trpi posledice, „a tim događajima uzdrmani su veliki entuzijazam koji se posle duže vremena pojavio u gradu i vera da grad ima dobru perspektivu“.
Lidija Krčmarov je ukazala na „medijsku hajku koja je poslednjih dana vođena protiv Zrenjanina, ali i na linč prema Goranu Kneževiću“ koji, kako je rekla, „vređaju svakog čoveka koji ima bar malo osećanja za pravdu“. Odbor za istinu o Goranu Kneževiću organizovaće brojne akcije kako bi se javnosti predstavila, kako je rekao Vorgić, istinita priča o Zrenjaninu i Kneževiću, a jedna od prvih je prikupljanje potpisa podrške.
Do sada je na internet stranici www.goranknezevic.org više stotina građana podržalo Kneževića, a od sutra će se potpisi prikupljati i u kancelariji u Gimnazijskoj ulici broj 25.
Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsilo je prošle srede Gorana Kneževića i još desetoro „članova organizovane kriminalne grupe osumnjičene za primanje i davanje mita i zloupotrebu službenog položaja“. Prema navodima MUP-a, oni se sumnjice da su oštetili budžet Zrenjanina za 3,5 miliona evra.

(Beta)