Skip to main content

Makanova: Potrebno ozbiljno angažovanje oko medijskih zakona

Autonomija 03. окт 2008.
< 1 min čitanja

Pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova Makanova izjavila je danas da je potrebno ozbiljno angažovanje na izmenama i dopunama zakona koji regulišu medijsku sferu. Otvarajući seminar „Alternativni prihodi stanica“ u Novom Sadu ona je rekla da će se Pokrajinski sekretarijat za informacije uvek zalagati za dobre zakone i njihovu primenu.
„Tranzicija je teška i u medijskoj oblasti. Stoga je potrebno iskorisiti trogodišnja iskustva i sagledati nedostatke“, rekla je ona.
Prema njenim rečima, sledeće godine Sekretarijat će putem javnih konkursa potruditi da pomogne medijima da prezentuju kvalitetnije medijske sadržaje. On je rekla da postoji i potreba za kvalitetnijom kadrovskom politikom u medijima, koju neko mora ozbiljno da rešava, a evidentni su i problemi sa stručnim kadrovima, profesionalcima, koje je potrebno rešavati sistematski. „Pomoć medijima ogledaće se i kroz sufinansiranje zapošljavanja pripravnika. Svršenim studentima žurnalistike pomoći ćemo da nađu zaposlenje u medijima, kako bi dobili šansu i omogućili da ostanu u zemlji i razvijaju naš medijski prostor“, rekla je Ana Tomanova Makanova.

(Beta)