Skip to main content

LSV pozdravlja odluku Ministarstva energetike

Autonomija 19. nov 2008.
< 1 min čitanja

lsv.jpgLiga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozdravila je danas odluku Ministarstva rudarstva i energetike da budu obeštećeni građani koji su dobili uvećane račune za prirodni gas.
Ministarstvo je juče uputilo apel za obeštećenje svih korisnika zbog toga što javno preduzeće Srbijagas i lokalni distributeri nisu ispoštovali odluku Vlade Srbije i oktobarske račune za utrošen prorodni gas podelili na dva dela.
„LSV pozdravlja poteze Vlade Srbije kojima potvrđuje svoju odluku I obećanje dato građanima da neće plaćati veće račune za gas ove zime. Ovakvu odluku vidimo i kao svoj uspeh, zbog činjenice da je ona direktna posledica aktivnosti LSV u proteklih mesec dana“, navodi se u saopštenju.
Kao naročito pozitivno, LSV je istakla činjenicu da je Vlada Srbije, uprkos greški do koje je došlo prilikom obračunavanja računa za gas, pokazala da je spremna da odmah reaguje.
„Činjenicom da je ispunila obećanje građanima, ali i LSV-u, Vlada Srbije je pokazala da je socijalno odgovorna vlada koja radi u najboljem interesu svojih građana. Nadamo se da je ovim potezom ministarstva otvorena mogućnost da se građanima na proleće otpiše druga rata računa“, navodi se u saopštenju LSV-a.

(Beta)