Skip to main content

LSV: Nezadovoljni smo zbog NIS-a i vojvođanske imovine

Autonomija 12. окт 2008.
< 1 min čitanja

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov izjavila je da je ta stranka zadovoljna radom Vlade Srbije u prvih sto dana na polju evropskih integracija, ali da je „izrazito nezadovoljna“ pokušajem privatizacije Naftne industrije Srbije (NIS). Aleksandra Jerkov je za agenciju Beta kazala da je Srbija u privatizaciji NIS-a zauzela „inferiornu“ poziciju u odnosu na ruskog partnera. Ona je dodala da je LSV nezadovoljna i zbog toga što na dnevni red vlade još nisu došli zakoni kojima će, u skladu sa Ustavom Srbije, biti vraćena imovina Pokrajini i lokalnim samoupravama.
Prema njenim rečima, LSV je zadovoljna jer je vlada Skupštini Srbije uputila set antikorupcijskih zakona, kao i set zakona koji će omogućiti da građani Srbije u zemlje Evropske unije putuju bez viza. „Problem je, međutim, što skupština ne radi efikasno pa ne može da prati tempo rada vlade“, kazala je Aleksandra Jerkov.
Ona je kao „štetan“ ocenila potez Vlade Srbije da uskrati gostoprimstvo ambasadorima Crne Gore i Makedonije, nakon što su te države priznale nezavisnost Kosova. „Takav potez nanosi štetu Srbiji i njenom evropskom putu“, kazala je Aleksandra Jerkov.

(Beta)