Skip to main content

Kostreš: Zaštitite advokata Čedomira Stojkovića od šovinističke rulje

Vojvodina 28. мар 2023.
< 1 min čitanja

"Ćutanje i kukavičluk nisu opcija”

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš zahtevao je danas od države da zaštiti advokata i aktivistu Čedomira Stojkovića od “šovinističke rulje”, a da vlasti prestanu sa “koketiranjem” sa osuđenim ratnim zločincima i režimom Vladimira Putina.

“Umesto što žmure pred linčom neistomišljenika, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vladajuća Srpska napredna stranka bi morali da čuvaju i omoguće pluralizam ideja i mišljenja. Nasilje protiv onih koji govore istinu o agresiji i zločinima putinovske Rusije protiv Ukrajine je ne samo protivzakonito delovanje, već i zločin prema progresivnoj i evropskoj Srbiji i nadi da ona postane normalna država”, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Pozvao je sve partije, pokrete i pojedince da se jasno opredele prema ovim pretnjama, ali i pretnjama Marku Vidojkoviću, Nenadu Kulačinu, Dinku Gruhonjiću, Snežani Čongradin, Dragoljubu Petroviću, Teofilu Pančiću, Alekseju Kišjuhasu, Nikoli Samardžiću i drugima.  

“Počinioci ovih pretnji nikada nisu otkriveni. Moramo znati da verbalno nasilje i pretnje uvek mogu eskaliratii. Ćutanje i kukavičluk nisu opcija”, poručio je Kostreš.

(Autonomija)