Skip to main content

Advokat Čedomir Stojković podneo krivične prijave zbog fizičkog napada i velikog broja pretnji

Info 27. mar 2023.
< 1 min čitanja

"Tom prilikom je pominjao da me napada zbog mog izraženog mišljenja na društvenoj mreži Tviter gde sam pisao da je Kosovo po Briselskom sporazumu nezavisno"

Advokat Čedomir podneo je danas u Beogradu policiji prijave protiv više NN lica, zbog pretnji fizičkim nasiljem telefonom juče, i jednog verbalnog i fizičkog napada danas.

Kako se vidi iz službene beleške u koju je agencija Beta imala uvid, Stojkoviću je danas jedno lice, koje se predstavilo kao „Bojan Savić iz Beograda“, prišlo na ulici, gurnulo ga i unelo mu se u lice, uz psovke, pokušavši da ga udari.

Dodaje se da mu je osoba pretila da će da ga ubije kao što je „Šiptare na Kosovu ubijao“, a pretnje smrću je uputio i njegovom detetu.

„Tom prilikom je pominjao da me napada zbog mog izraženog mišljenja na društvenoj mreži Tviter gde sam pisao da je Kosovo po Briselskom sporazumu nezavisno“, naveo je Stojković u izjavi policiji.

Stojković je, dodaje se, uspeo da pozove policiju čak dva puta, ali se lice udaljilo pre ngo što se patrola pojavila.

U policiji je dao izjavu u kojoj je opisao pomenuti događaj, navodeći da je u međuvremenu došao do podataka da je u pitanju osoba iz „ekipe Miše Vacića“.

Zatim je prijavio i pretnje koje su mu juče upućene telefonom od strane više različitih lica, kao i jednu u više navrata video pozivom.

„Nazvao me je nacistom, rekao mi je videćeš ti i te tvoje ukrajinske i ruske džukele koje zastupaš, proći će isto kao pobijeni Ukrajinci u Ukrajini“, naveo je Stojković.

Dodaje da je policiji dao sve brojeve sa kojih je dobijao preteće pozive, kao i da je zatražio zaštitu „imajući u vidu brojnost ovih pretnji i njihovu ozbiljnost i kontiuiranost“.

(Autonomija, foto: Twitter printscreen)