Skip to main content

Festival “soljenja pameti” od četvrtka u Dubrovniku i Cavtatu (VIDEO)

Izdvajamo 28. mar 2023.
< 1 min čitanja

Govore: Ivančić, Dežulović, Nikolaidis, Bursać, Marković, Bešlin, Velikić, Haverić, Kesić...

Festival “Rebedu” biće održan u Dubrovniku i Cavtatu od četvrtka, 30. marta, do nedelje, 2. aprila.

“Ljudi, nemojte se zajebavati, sol je spremna, solimo pamet, samo se vas čeka”, rekao je u najavnom videu novinar i pisac Boris Dežulović.

Tema ovogodišnjeg festivala je nacionalizam, a slova kojima je ispisana ova reč u obliku posloženih šibica  u najavnom videu su zapaljena i izgorela.

Uvodna tribina u četvrtak u 19 sati biće posvećena temi “Nacionalizam i nasilje”, a učestvovaće Viktor Ivančić, Boris Dežulović i Tomislav Marković, dok je moderator Pero Mrnarević.

U petak će pod naslovom “Libri Ex Librisa” biće predstavljena knjige “Via Pula” i “Adresa” autora Dragana Velikića, o kojima će govoriti Staša Aras i Boris Dežulović, kao i knjiga “Točka na U” Viktora Ivančića, o kojoj će govoriti Boris Dežulović, Nebojša Zelić i Tomislav Marković, dok će moderator biti Zoran Grozdanov.

U subotu je na programu tribina “U susret 19. stoljeću”, na kojoj će govoriti Zoran Kesić, Andrej Nikolaidis i Dragan Bursać, uz moderaciju Pere Mrnarevića.

Na tribini “Palanačko iskustvo” u nedelju će govoriti Tarik Haverić, Boris Dežulović i Milivoj Bešlin, uz moderaciju Pere Mrnarevića.  

Festival organizuju Rebedu, Art radionica Lazareti iz Dubrovnika i izdavač Ex Libris, a medijski pokrovitelji su portali Autonomija iz Novog Sada i Lupiga iz Zagreba.

(Autonomija)