Skip to main content

BOBAN BATRIĆEVIĆ: Srbija je pobijedila u fudbalu, ali je gubitnik i dalje

Stav 28. мар 2023.
< 1 min čitanja

"Crna Gora je sve ono što oni nijesu i nikada nećemo biti isto"

Fudbaleri Srbije sinoć su pobijedili Crnu Goru. I svaka im čast, imaju izuzetnu reprezentaciju. Tu se nažalost završava sva priča o sportu i riječ uzima politika. Zapravo, civilizacija.

Neka se ljute i kukumaču zagovornici „ugroženoga srpstva“ ali navijači Srbije sinoć su na ulicama Podgorice i stadionu pod Goricom pokazali da su anticivilizacija, nazadni i fašistoidni. Skandirati Ratku Mladiću, pjevati četničke pjesme i promovisati ubilačko rusko slovo „Z“ može samo necivilizovana horda, žedna krvi.

Neka me sad svi uraši, evropasadaši i svi relativizatori opasnosti od srpskog nacionalizma proglase crnogorskim fašistom, reći ću im – za mene je ovo crvena linija preko koje nikad neću preći.

Sinoć je Srbija pobijedila u fudbalu, ali je ponovo izgubila na ispitu čovječnosti. Masovne grobnice koje su ostale za Mladićem, četnicima i slovom „Z“ još jednom su zapišane bez ijedne reakcije zvanične Srbije ili njenih regionalnih satelitskih igrača.

Zato je velim Srbija gubitnik. No, da im poručimo. Crna Gora je sve ono što oni nijesu i nikada nećemo biti isto koliko gođ se upinjali raznorazni oci gojkoi, jakovi i dritani da nas „izmire“.

S četnicima mirenja nema!

P.S. Za četnike Ratka Mladića koji su juče prodefilovali podgoričkim ulicama evo poruke koju je u Aušvicu nacistima ostavio jedan Čeh:

„Sve više, sve nas je više ovđe na dnu

Bujamo i rastemo iz dana u dan

Vaša polja su otečena od naših tijela

Raspuknuće se ta polja jednoga dana

I mi ćemo ustati kao strašna vojska

Lobanja do lobanje, kost do kosti

I urlaćemo u lice čitavome svijetu

Mi mrtvi, optužujemo vas!“

(Portal Analitika, foto: Pobjeda)