Skip to main content

Kostreš: Dačić nas neće vratiti u crne devedesete

Info 06. dec 2022.
< 1 min čitanja

"Miloševićeva vlast, kojoj je Dačić služio kao portparol, unizila i ponizila Srbiju i njene građane, Milošević je po bivšoj Jugoslaviji vodio ratove, uništavao sela, gradove, fabrike i ljudske živote dok su deca u Srbiji gladovala"

Lider Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je danas da bi, da je sprovedena lustracija i da su “odgovarali svi oni koji su devedesetih godina uništavali zemlju”, danas niko ne bi izjavljivao da bilo kakva kriza daje snagu.

Kostreš je istakao da je izjava predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića da je prednost Srbije što ne zna da živi bez krize i da joj to daje snagu, “obično smejanje u lice građanima naše zemlje”.

Ocenio je da Ivica Dačić priziva novu krizu, jer Vlada u kojoj i sam sedi “nije sposobna da rešava probleme koji se nagomilavaju”.

Lider LSV je podsetio da je “Miloševićeva vlast, kojoj je Dačić služio kao portparol”, unizila i ponizila Srbiju i njene građane, da je Milošević “po bivšoj Jugoslaviji vodio ratove, uništavao sela, gradove, fabrike i ljudske živote” dok su deca u Srbiji gladovala.

“Nismo vam zaboravili staru deviznu štednju, Jezdu, Dafinu, inflaciju od milijardu posto, restrikcije, mračne kuće i stanove, nestašice svega i svačega, plate od pet nemačkih maraka, mafijaše koji su slobodno ubijali po ulicama…” poručio je Kostreš.

“Danas možete da se smejete krizama u koje ste nas uveli jer je izostala lustracija posle Petog oktobra 2000. godine“, naveo je Kostreš.

(Autonomija)