Skip to main content

Koalicija za slobodu medija: Opasno targetiranje na Televiziji Pink

Ogledalo 11. jan 2022.
< 1 min čitanja

Koalicija za slobodu medija izrazila je danas “veliku zabrinutost” zbog emitovanja “pogromaškog pamfleta”, dokumentarnog filma “Meta porodica” na Televiziji Pink i pozvala nadležne da zaštite etiketirane novinare, političare i javne ličnosti, ali i javnost od opasnih manipulacija i laži kojima obiluje sporni televizijski prilog.

Televizija Pink je u nedelju uveče u svojoj centralnoj informativnoj emisiji “Nacionalni dnevnik” emitovala dvadesetominutni dokumentarni film “Meta porodica”, u kom se mnoge javne ličnosti, a među njima mnogi nezavisni novinari, optužuju da u saradnji sa kriminalcima i stranim obaveštajnim službama organizuju likvidaciju Aleksandra Vučića i njegove porodice.

“Sugerisanjem da ugrožavaju bezbednost i prizivaju atentat na članove porodice Vučić, ponovo se crta meta na čelo profesionalnim novinarima, a posebno najviše označenim u toj svojevrsnoj ‘TV-poternici’ emitovanoj na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću – Stevanu Dojčinoviću, Branku Čečenu, Slobodanu Georgievu i Zoranu Kesiću”, navela je Koalicija za slobodu medija.

Pozvali su MUP i tužilaštvo da se oglase povodom tvrdnji da novinari ugrožavaju najviše predstavnike Srbije.

Koalicija za slobodu medija pružila je podršku kolegama i pozvala građane i građanke, kao i druge organizacije i institucije da osude “bestijalan i opasan napad na naše kolege i druge javne ličnosti”.

Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija “Lokal Pres” i Slavko Ćuruvija Fondacija.

(Autonomija)