Skip to main content

Ekološki ustanak: Ako do sutra ne objave dokumenta o Rio Tintu – radikalizacija

Aktuelno 06. jan 2022.
< 1 min čitanja

Pokret Ekološki ustanak upozorio je da će organizovati “duže i brojnije” blokade puteva i “radikalizovati” proteste širom zemlje ukoliko Vlada do sutra ne objavi “sva dokumenta potpisana sa kompanijom Rio Tinto i njenim zavisnim privrednim društvima u Srbiji”.

Ponovo su zatražili i poništavanje uredbe Vlade o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za projekat Jadar koji, kako su naveli, omogućava kompaniji Rio Tinto da dobije građevinsku dozvolu.

„Ne zanimaju nas više nikakva opravdanja i spinovi predstavnika režima. Projekat Jadar mora stati odmah. Ako predsednica Vlade Ana Brnabić to ne uradi, sledeće subote će biti organizovane duže i brojnije blokade puteva, ali se planira i dalja radikalizacija protesta“, naveli su iz Ekološkog ustanka.

Najavili su da će u subotu, 8. januara, organizovati proteste i blokade puteva u Loznici, Novom Sadu, Preljini, Beogradu, Šapcu, Valjevu, Topoli, Novoj Varoši, kao i na „još nekoliko lokacija“ o kojima će, kako su naveli, blagovremeno obavestiti građane.

(Beta)