Skip to main content

Dulić Marković: Osnovacemo Sektor za upravljanje projektima

Autonomija 07. окт 2008.
< 1 min čitanja

Vojvođanska sekretarka za regionalnu i međunarodnu saradnju Ivana Dulić Marković izjavila je danas da bi jedan od prioriteta pokrajinske administracije trebalo da bude dovođenje Evrope u Vojvodinu. „Prvi cilj našeg sekretarijata nije da odemo u EU nego da dovedemo Evropu u Vojvodinu i mi članstvo u EU posmatramo kao sredstvo za postizanje ekonomskog napretka i razvijene i stabilne demokratije“, rekla je Ivana Dulić Marković na konferenciji za novinare u Novom Sadu.
Dodala je da Pokrajinski sekretarijat za regionalnu i međunarodnu saradnju želi da uspostavi funkcionalnu raspodelu poslova i koordinaciju sa drugim sekretarijatima i službama koje je osnovalo Izvršno veće, a koji se tiču regionalne saradnje i evropskih integracija. „To ide veoma teško i još pre mesec dana tražili smo od pokrajinskih sekretarijata informacije o tome koje ugovore su potpisali, ili na kojim projektima učestvuju, a isto smo tražili od svih lokalnih samouprava u Vojvodini. Dobili smo odgovore samo od polovine sekretarijata i od desetak opština“, rekla je Ivana Dulić Marković, koja je i potpredsednica Izvršnog veća Vojvodine.
Najavila je da će osnovati Sektor za upravljanje projektima, jer je sekretarijat uzeo učešće u zajedničkom nadzornom odboru za upravljanje IPA fondom za saradnju Srbije i Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Rumunije, koji odobrava finansiranje projekata za koje mogu da konkurišu sekretarijati, opštine i gradovi. „Pravila za pristup EU su jasna, a zbrku prave političari sa nerealnim obećanjima, stvarajući nerealna očekivanja kod građana“, rekla je Ivana Dulić Marković.

(Beta)