Skip to main content

DS: Uhapšeni Novosađanin nova žrtva režima Vučića

Aktuelno 15. avg 2015.
2 min čitanja

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu saopštio je danas da je nova žrtva režima Aleksandra Vučića postao i neimenovani Novosađanin, koga je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović okrivio za pretnje predsedniku DS i Pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću.

U saopštenju se navodi da, ukoliko su tačne informacije o identitetu uhapšenog koje kolaju gradom, okrivljeni Novosađanin jeste dugogodišnji član DS, a sve ostalo što je lažni doktor Stefanović saopštio u vezi s njim – ili je potpuno izmišljeno ili je tek poluistinito.

„Netačno su navedeni i njegovi inicijali i godina učlanjenja u Demokratsku stranku, a ključna tvrdnja Vučićevog ministra – ona po kojoj je okrivljeni tobož sam priznao da je ispisivao grafite ‘Smrt Pajtiću’ – bestidna je laž“, poručile su demokrate.

U toj stranci su istakli i da, kako je saopštio advokat okrivljenog, uhapšeni čovek je policiji negirao nedelo koje mu se stavlja na teret.

„Zato je G.I. sada stavljen u pritvor, kako bi Vučićeva policija dobila vreme da pripremi ‘dokaze’ za lažne optužbe, ili ‘ubedi’ okrivljenog da prizna krivicu, a propagandna mašinerija Srpske napredne stranke priliku da na sebi svojstven prostački način oblati Demokratsku stranku. Budući da ne postoji pravni osnov za zadržavanje uhapšenog u pritvoru, Stefanović je u sinoćnom Drugom dnevniku Radiotelevizije Srbije, naprasno ‘otkrio’ i drogu u njegovom novčaniku i tako implicitno priznao kako nema nikakvih dokaza za svoje tvrdnje o grafitima“, piše u saopštenju.

U novosadskom odboru DS su istakli i da režim Aleksandra Vučića još od 2012. godine sprovodi stalnu kampanju blaćenja svojih političkih protivnika koja se sada očito pojačava u cilju daljeg podizanja političkih tenzija u Novom Sadu i Vojvodini.

„Srpska napredna stranka želi po svaku cenu da iznudi prevremene lokalne i pokrajinske izbore, računajući da će na tim izborima pobediti po ‘receptu’ koji su već koristili i testirali u Vrbasu, Odžacima, Mionici i svim drugim mestima u kojem su u međuvremenu izbori bili održani. Nasilje, kidnapovanje, prebijanje političkih protivnika, pretnje, ucene, hapšenja, batinaški odredi i sve ostalo što smo već videli širom Srbije, sada se sprema za veliko finale u Novom Sadu i Vojvodini jer su se Vučićeve falange već ulogorile u pokrajini“, navodi se u saopštenju novosadske DS.

Zlosrećni G.I, dodaje se, prva je žrtva u novom talasu terora koji mogu okončati samo građani Novog Sada i Vojvodine koji će na izborima hrabro i odlučno reći ne i Vučiću i njegovim lažnim doktorima u ministarskim foteljama i njegovim siledžijama i kriminalcima.

(Autonomija)