Skip to main content

Demonstrant povređen na blokadi u Šapcu: Udario me automobilom i nosio 15 metara

Aktuelno 15. jan 2022.
< 1 min čitanja

Dušan Tufegdžić, koji je povređen na današnjem protestu u Šapcu, kada je automobilom na njega naleteo vozač audija, kaže da je tom prilikom zadobio povrede donjeg dela kičme i zgloba na levoj nozi.

“Mi smo stajali na blokadi, a taj čovek je pokazivao znake nervoze. Psovao nas je i pokušao je nasilno da prođe. Kada smo propustili jednu gospođu sa malim detetom, on je krenuo za njom, a ja sam u tom trenutku bio njemu okrenut leđima. Udario me je autom i nije se zaustavio. Nosio me je na automobilu jedno petnaestak metara”, kazao je Tufegdžić za N1.

Dodaje da mu je leva noga ostala ispod branika automobila, kao i da on nije mogao nakon toga da se “baci” ni levo ni desno.

“On nije pokazao nameru da stane, nosio me petneast metara i, u trenutku kada je zakočio, ja sam pao sa haube. Onda sam verovatno povredio donji deo kičme. Nisu povrede strašne, strašno je to što je on uradio građanima koji su mirno protestovali i pravili blokadu”, napominje Tufegdžić.

Prema njegovim rečima, policija je za vreme incidenta stajala sa strane i kaže da su se policajci “maltene smejali tom događaju”.

“Ljudi su tražili od njih da reaguju, a oni nisu regovali. Tek kada me je Hitna pomoć odnela iz preventivnih razloga, onda je i saobraćajna policija došla”, rekao je Tufegdžić.

Kako je naveo, osoba koja ga je udarila automobilom je član Srpske napredne stranke i “radi velike poslove za TENT”.

Kaže da ga neće tužiti ukoliko stane ispred njega i pogleda ga u oči, kako bi mu postavio par pitanja.

(N1, screenshot N1)