Skip to main content

Čanak: Izbori bi bili zločin prema građanima

Autonomija 09. јан 2009.
< 1 min čitanja

Nenad ČanakPredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da će, uprkos spekulacijama o mogućoj rekonstrukciji Vlade, ili pak novim izborima tokom ove godine, Cvetkovićev kabinet ipak opstati jer su, kako je naveo, iskušenja koja predstoje isuviše velika.
Izbori bi bili zločin prema građanima Srbije, jer bi to značilo najmanje osam meseci vakuuma u situaciji kad se suočavamo s globalnom krizom, izjavio je Čanak za današnji novosadski „Dnevnik“.
Lider LSV-a rekao je da ima mnogo razloga za nezadovoljstvo radom aktuelne Vlade, ali da je podrška njegove stranke vladajućoj koaliciji vezana isključivo za projekat evropskih integracija Srbije.
„Od tog projekta mi nećemo odustati i sigurno ne bismo podržavali ovu vladu kad bi postojala mogućnost da se formira bolja. Ma kako spori bili pomaci prema Evropi, ta vlada ipak jeste proevropska, što je, između ostalog, pokazala i hapšenjem Radovana Karadžića, ali i nekim drugim potezima“, kazao je Čanak.
Dodao je da LSV ipak neće odustati od borbe za poništavanje ugovora o privatizaciji NIS-a, zbog kojeg, prema njegovim rečima, najveću štetu trpe građani Vojvodine.
U slučaju privatizacije NIS-a, ništa bolje se ne bi moglo očekivati ni od bilo koje druge alternativne vlade u Beogradu, ocenio je Čanak.
On je kazao da Liga podržava aktuelnu Vladu Srbije jer je ona „najmanje zlo“ u ovom trenutku.
(Beta)