Skip to main content

Pajtić: Dosta politike srednjeg prsta

Aktuelno 30. нов 2011.
< 1 min čitanja

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da snažno podržava stav predsednika Tadića o uklanjanju barikada na severu Kosova, saopštila je danas pres služba DS-a.

„Narednog proleća biće tačno 25 godina od čuvenog pokliča ’niko ne sme da vas bije’. Od tada Srbija srlja u politiku ’srednjeg prsta’, inateći se i suprotstavljajući svima – komšijama, svetu, razumu i samoj sebi“, izjavio je Pajtić.

Prema njegovim rečima, posledica te politike su ratovi, krvoprolića, masovna raseljavanja i najveća pljačka društvenog bogatstva u istoriji.

„Takva politika narodu donosi bedu i patnju, a neodgovornim političarima odličan alibi – kad god ih pitate zašto živimo loše, oni se pozivaju na neko žarište krize koju sami raspiruju. Poziv predsednika Tadića logična je posledica njegovih stalnih i upornih nastojanja da se sa takvom politikom i neodgovornom demagogijom zauvek prekine“, naveo je Pajtić.

Dodao je da je u najboljem interesu Srba sa Kosova da se prekinu konfrontacije i zauzme kurs mudrog i strpljivog pregovaranja.

„Ako od Srbije tražite pomoć, onda joj pomozite da vam pomogne. Sklonite barikade, jer one štete srpskim nacionalnim interesima, ugledu naše države i pregovorima koje odgovorno vodimo. Poslednji je čas da politiku ’srednjeg prsta’ zamenimo politikom ’prst na čelo’, jer je u pitanju sudbina svih nas“, ocenio je Pajtić.

(Autonomija)