Skip to main content

ZZS i Akcija: Policija da zaštiti Dragana Milovanovića Crnog

Info 09. дец 2021.
< 1 min čitanja

Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma Akcija zatražili su danas od policije u Šapcu da hitno zaštiti aktivistu Dragana Milovanovića Crnog i njegovu porodicu koja svakodnevno trpi pritiske i čiji dom danima obilaze sumnjiva lica i vozila, saopštile su danas te političke organizacije.

Kako se navodi, situacija je kulminirala kada je danas saopšteno da je Dragan Milovanović Crni prinuđen da napusti radno mesto zbog pritisaka na firmu u kojoj radi.

S druge strane, „uprkos očiglednim dokazima i svedocima, nije priveden, niti procesuiran nijedan od batinaša koji su napali građane na mostu u Šapcu 27. novembra“, ističe se u saopštenju.

Prema navodima, advokatski tim je identifikovao napadače i vođe batinaša, kao i osobe u kabini bagera koje su krenule da gaze građane i podneo krivične prijave pre više od deset dana.

„Od tada niko od njih nije procesuiran, a pojedini funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su predvodili napad, učestvovali su u javnim partijskim aktivnostima“, naglašava se i dodaje da odsustvo svake reakcije na te krivične prijave samo pojačavaja sumnju da iza svega stoje najviši partijski funkcioneri koji su u zemlji bez vladavine prava nedodirljivi.

(FoNet/N1, Foto: N1)