Skip to main content

Ženska mreža SSP-a: Pokrajinski sekretar da obrazloži kako je nagradu Jaka žena dobila i Jovana Jeremić

Info 03. окт 2022.
< 1 min čitanja

Ženska mreža Stranke slobode i pravde (SSP) u Subotici zatražila je danas od pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Nenada Ivaniševića da obrazloži po kojim kriterijumima se među dobitnicama nagrade “Jaka žena”, pored dve Subotičanke, našla i voditeljka televizije Pink Jovana Jeremić.

“Pitamo se na koji način je ona doprinela jačanju položaja žena, da li možda time što je muško-ženske odnose svela na robnonovčanu razmenu”, naveo je SSP u saopštenju za javnost.

Ocenili su da vlast u Srbiji, uz pomoć televizija Pink i Hepi i tabloida Informer, već dugi niz godina “dezinformiše narod i time dovodi do nacionalnog zaglupljivanja”.

“Da li je voditeljka Pinka dobila to priznanje zato što redovno ugošćava u svojim emisijama osobe poput D. J. Vučićevića, koji nipodaštava sve žrtve silovanja, objavljujući intervju sa silovateljem-zločincem ili poput Dragoslava Bokana koji napada i omalovažava ženu zbog nacionalne pripadnosti”, upitao je SSP.

Nagrade su nedavno dodeljene na Paliću i Subotičankama, odbojkašici Nini Mandić i osnivačici udruženja “Autizam” Suzani Skenderović.

(Autonomija, karikatura: STUPS)